Београд у знаку релија Дакар

У београдском хотелу Хајат, први пут у Србији, одржана је званична конференција на којој је представљен план наредног Дакар релија.

Почасни гост конференције био је један од челних људи Дакар релија господин Салај Балаш, који је поред престављања организације и плана наредног такмичења, свечане госте и преставнике медија упознао и са подацима везаним за претходни рели.

Поред Балаша, конференцији су присуствовали и српски преставници на најзахтевнијем ауто-мото такмичењу на свету, мотоциклисти Габор Сагмајстер и Божо Ристић.

Сагмајстер је учествовао на претходна два Дакар релија и оба је завршио, док је Ристић представљао Србију 2009. године, али због квара на мотору није стигао на циљ.

Занимљиво је и то да је Србија једна од 18 земаља у којима ће бити одраже званичне конференције поводом представљања наредног Дакар релија, што је велика част с обзиром на то да наша земља нема велику традицију учешћа на овом такмичењу.

Наредни Дакар рели, који ће се возити од 1. до 16. јануара 2011. године у Аргентини и Чилеу, претрпеће велике измене у односу на претходни. Уведене су три нове деонице, а чак 70 процената свих рута којима ће се возити је промењено.

Сасвим је извесно да ће Србија и наредне године имати два представника на релију Дакар, с обзиром на то да су пријављивање најавили и Габор Сагмајстер и Божо Ристић.

Пријава такмичара за наредни Дакар рели траје од 15. маја до 15. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво