Тријумф Кавасакија у Ле Ману

Кавасакијеви такмичари Да Коста, Фур и Ле Бланк победници су трке 24 часа Ле Мана у Светском првенству Ендјуранс мотора. Српски такмичари Перишић и Станичић одустали.

Победници из ГСР Кавасаки тима су прешли 828 кругова за 24 сата или 11 кругова више од другопласираног тима Јамаха Аустрија. Треће место припало је мотоциклистима Рак41 Сити бајк екипе, који су возили Сузуки.   

Одустало је више од 20 посада. Представници Сербијан рејсинг тима Дијамант Жељко Станичић, Драгослав Перишић и Француз Полезио, такође нису у пласману, јер су прешли мање од 75 % кругова. 

- Имали смо пуно проблема са мотором. Најпре је блокирала пумпа за гориво, па кад смо тај проблем решили два пута смо остали без кочница. На крају је настао проблем са струјом. Пошто смо доста каснили, одлучили смо да у боксу све поправимо и да тестирамо мотор, како нам се ово све не би поновило у Албасетеу. До краја смо возили практично за себе. Прешли смо нешто више од 300 кругова и верујем да смо бар видели шта све треба да се доради на мотору. Баш нисмо имали среће у припреми за ову трку. Иначе, наш трећи возач Француз Полезио бележио је сјајна времена док је све функционисало како треба- изјавио је Жељко Станичић за сајт РТС-а.

На трци "24 часа Ле Мана" требало је да вози још један српски такмичар Милош Миловановић, али се екипа чије боје брани, повукла после првог званичног тренинга.

Ендјуранс првенство света наставиће се 22. маја у Шпанији (8 сати Албасетеа), потом се вози Јапан (8 сати Сузуке), Француска (24. часа Бол Д Ора) и Катар (8 сати Дохе).

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара