100.000 људи у Сепангу

Организатори трке за Велику награду Малезије рекли су да се надају да ће привући више од 100.000 гледалаца следеће недеље, када почиње нова сезона Формуле један. Један од главних адута организатора је повратак тркању седмоструког шампиона Михаела Шумахера.

Гледаност је због економске кризе драстично опала прошле године, када је трку гледало тек око 80.000 гледалаца, што је знатно мање од 120.000 из 2008. године.

"Локална економија се опоравља, а повратак Шумахера поставља позорницу за један од најишчекиванијих дуела у Формули један", рекао је председник организационог одбора стазе у Сепангу, Мокзани Махатир.

Повратак Лотуса у Формулу после 16 година, уз помоћ владе и пословних људи из Малезије доноси нова узбуђења. Осим тога, национална нафтна компанија Петронас главни је спонзор Шумахеровог тима Мерцедес.

"Надамо се да ћемо постићи више од 100.000 ове године. Имамо Лотус, Мерцедес и повратак Шумахера. То све повећава интересовање за Формулу један", рекао је Мокзани.

Лотус је између 1958. и 1994. године победио у 79 трка и освојио седам конструкторских титула. Тим је пропао због финансијских невоља.

Мерцедес-Бенц се враћа у Формулу под својим именом после 55 година. Компанија је купила екипу Брона, која је прошле сезоне освојила титуле у конкуренцији конструктора и возача.

Трка у Малезији је трећа по реду у овогодишњем шампионату и вози се 4. априла. Пре тога на програму су Бахреин и Аустралија.

Трка у Сепангу ће ове године почети сат раније у односу на прошлу, односно у 16.00.

Прошле године је почела у 17.00 по локалном времену да би више одговарала европским љубитељима Формуле, али је прекинута после 33 круга због тропске олује.

На крају је прекинута нешто пре 19.00, чиме је постала најкраћа трка Формуле један у последњих 17 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара