Након инцидента и прекида трке Леклер славио у Монаку

Возач Ферарија Шарл Леклер победио је на Великој награди Монака - осмој трци овогодишњег шампионата Формуле 1. Трка је била прекинута већ у првом кругу због великог инцидента на стази у којем су учествовала тројица возача.

Након инцидента и прекида трке Леклер славио у Монаку Након инцидента и прекида трке Леклер славио у Монаку

Шарл Леклер је искористио пол позицију и стигао до првог тријумфа у сезони и своје прве победе у Монаку.

Друго место освојио је возач Мекларена Оскар Пијастри, а трећи је био Шпанац Карлос Саинц из Ферарија.

Четврто место припало је Британцу Ланду Норису из Мекларена, а пету позицију је освојио Џорџ Расел из Мерцедеса. Актуелни светски шампион и возач Ред Була Макс Ферстапен био је шести.

Бодове су освојили још Луис Хамилтон из Мерцедеса, Јуки Цунода из екипе РБ, Александар Албон из Вилијамса и Пјер Гасли из Алпина. 

Трка у Монаку је била прекинута већ у првом кругу због великог инцидента на стази у којем су учествовала тројица возача. Кевин Магнусен је ударио у болид Серхија Переса, а он је закачио Ника Хулкенберга и потом ударио у заштитну ограду. Болид Ред Була је потпуно уништен, а Перес је прошао без повреда. Сва тројица су одустала.

Трка је настављена тек пошто су редари уклонили остатке болида и очистили стазу. Организатори су одлучили да трка буде настављена из места и саопштили да неће додатно истраживати инцидент. 

Прво место у генералном пласману возача држи Ферстапен са 169 бодова, док је Леклер други са 138. Наредна трка у шампионату Формуле 1 биће вожена деветог јуна у Канади.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије