Читај ми!

Урош Бркић шампион Центранле Европе

У Националном чешком ауто клубу у Прагу свечано одржано проглашење шампиона за 2023. годину у ФИА Централно Европском шампионату, у аутомобилизму. Урош Бркић једини је српски аутомобилиста коме је ове сезоне уручена титула шампиона Централне Европе.

Са својим прототипом НОРМА М20Ф, Бркић је победјивао широм континента у класи Е2-ЦН/СЦ. Међу еминентним гостима били су и представници савеза из различитих крајева Европе, који су с поносом уручивали награде најбољима.

У изјави након церемоније, Бркић је истакао:

"Ово ми је трећа титула у Централној Европи, и сигурно је да ћу се потрудити и наредне године да је одбраним. За мене је велика част бити међу најбољима у овом такмичењу", и додао:

"Година иза мене није била лака, посебно јер је то била прва година од када сам прешао из аутомобила у болид. Али сада, са већим искуством и километрима иза себе, сигуран сам да ће наредна година бити лакша. Осим ове титуле, и годину дана раније био сам шампион Централне Европе у категорији аутомобила, а имам и искуство као вицешампион Централне Европе у ендуранс крузним тркама."

Узбуђење за будућност није јењало, јер Бркић најављује:

"Ускоро ћемо организовати конференцију за медије, на којој ћемо детаљно представити све планове за наредне изазове."

За крај је искористио прилику и да се захали заслузнима за успех:

"Свакако бих искористио прилику да се захвалим својој породици на подрсци, пратећем тиму, генералном спонзору компанији Маринковиц Хофманн и АК Галаx као и свим другим људима и компанијама које су ме пратиле на овом путу."

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво