Читај ми!

Ф1: Фернандо Алонсо кажњен због инцидента на ВН Аустралије

Возач Астон Мартина Шпанац Фернандо Алонсо кажњен је додавањем 20 секунди на резултат у трци Формуле један за Велику награду Аустралије због опасне вожње, преноси данас Скај спортс. Британски медији наводе да је Алонсо кажњен после истраге стјуарда због инцидента са возачем Мерцедеса Џорџом Раселом.

Алонсо и Расел су по завршетку трке били на саслушању код стјуарда, који су одлучили да казне шпанског возача са додавањем 20 секунди и три казнена бода због опасне вожње у претпоследњем кругу трке. Шпанац је због казне трку у Мелбурну завршио на осмом месту.

Британски медији наводе да је Алонсо на саслушању рекао стјуардима да је другачије намеравао да уђе у кривину, али да је погрешио и да је због тога морао да предузме додатне кораке како би поново убрзао. Расел је изјавио да мисли да је маневар шпанског возача био неправилан.

Скај спортс подсећа да није било контакта два аутомобила. Расел није завршио трку, пошто је ударио у зид због чега је оштетио болид и морао је да одустане.

Победу на ВН Аустралије остварио Шпанац Карлос Саинц из Ферарија, док је други био његов тимски колега Шарл Леклер. Треће место освојио је возач Мекларена Ландо Норис, а четврти је био његов тимски колега Оскар Пијастри.

Пето место освојио је Серхио Перез из Ред Була, а шеста позиција је припала Ленсу Стролу из Астон Мартина. Седми је Јуки Цунода из екипе РБ, а Алонсо је пао на осмо место.

Бодове су још освојили возачи Хаса Нико Хулкенберг и Кевин Магнусен.

Прво место у генералном пласману возача држи возач Ред Була Макс Ферстапен са 51 бодом.

Наредна трка у шампионату Ф1 биће вожена седмог априла за ВН Јапана.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво