Читај ми!

Андрија Костић, возач Формуле 4: Мама се плаши, али ме подржава

Млади возач Андрија Костић постао је члан холандске екипе "Ван Амерсфоорт рејсинг", за коју су својевремено возили троструки шампион света Формуле 1 Макс Ферстапен, као и возач Ферарија Шарл Леклер. Током гостовања у Београдској хроници на РТС-у, Костић је рекао да добија велику подршку од родитеља на чему је неизмерно захвалан.

Костић ће се такмичити на првенству Европе и шампионату Италије у Формули 4, једном од најјачих светских шампионата за младе возаче и ниже категорија трка формула.

"Пре две године, релативно рано сам сео први пут у картинг, са 12 година. И од тада, адреналин је био висок, растао је, био је већи како сам пролазио кроз категорије. И сада сам ту, у Формули 4, најјачем шампионату са најјачим возачима на свету", навео је Костић током гостовања у Београдској хроници.

Сезона у Формули 4 почиње 4. и 5. маја, тркама у Мизану, а укупно ће бити одржано седам тркачких викенда, са по три трке, што је укупно 21 трка у сезони. Шампионат Европе почиње 24. и 25. августа у Муђелу, а последња од девет трка заказана је за 5. и 6. октобар у Монци.

Костић је рекао да добија велику подршку од родитеља у вези са аутомобилизмом. 

"Не добијам подршку само од родитеља, већ и од другара. Мама је забринута, веома се плаши, али ме подржава", истакао је млади возач Формуле 4.

Првенство Италије у Формули 4 је корак пре уласка у пратећа такмичења Формуле 1 из којег потом долазе возачи.

Андрија Костић је ученик Основне школе "Руђер Бошковић", рођен је у Београду 15. марта 2009. године, ускоро ће напунити 15 година.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво