Батону поново пол позиција

Возач Броун ГП-а, Британац Џенсон Батон освојио је пол позицију на стази Сепанг у Малезији, тако да ће и на другом овосезонском Гран прију, стартовати са прве позиције. To je Батонопва пета пол позиција у каријери.

Друго време остварио је Италијан Јарно Трули из екипе Тојота, док је Немац Себастијан Фетел из екипе Ред Бул, који је предходне недеље у Аустралији на стази у Мелбурну, доживео удес и није завршио трку, био трећи.

Ипак након прошлонедељног удеса, Фетел је добио казну и померање за десет позиција, тако да ће стратовати тек као тринаести.

Трећа позиција тако је припала Бразилцу Рубенсу Барикелу из екипе Браун, али је и он због казне неће стартовати као трећи, већ ће се на тој позицији наћи Немац Тимо Глок из Тојоте, а четврти ће стартовати такође Немац Нико Росберг из Вилијамса.

Актуелни шампион, Британац Луис Хамилтон, кренуће тек са дванаесте позиције, на трци за Велику награду Малезије, која се вози на стази Сепанг.

Трка за Велику награду Малезије, друга у овој сезони, стратоваће у недељу у 11 часова.

Резултати званичног тренинга у Малезији:

Поредак првих десет возача:
1. Џенсон Батон (Британија, Брон Мерцедес)
2. Јарно Трули (Италија, Тојота)
3. Тимо Глок (Немачка, Тојота)
4. Нико Розберг (Немачка, Вилијамс)
5. Марк Вебер (Аустралија, Рено)
6. Роберт Кубица (Пољска, БМВ))
7. Кими Рајконен (Финска, Ферари)
8. Фернандо Алонсо (Шпанија, Рено)
9. Рубенс Барикело (Бразил, Брон Мерцедес)
10. Ник Хајдфелд (Немачка, БМВ)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије