Читај ми!

Почиње нова сезона у шампионату Ф1, Макс Ферстапен и Реб Бул бране титулу

Нова сезона у шампионату Формуле један почиње данас првим слободним тренингом на стази Сахир уочи трке за Велику награду Бахреина која ће стартовати у суботу. Титулу у Ф1 брани возач Ред Була Холанђанин Макс Ферстапен, који је прошле сезоне победио на чак 19 трка.

Макс Ферстапен је актуелни троструки светски шампион, пошто је титуле освајао и 2021. и 2022. године. Његов тимски колега и ове године биће Мексиканац Серхио Перез, који је прошле године године остварио две победе.

Светски медији наводе да је Ред Бул и ове године фаворит за титулу, пошто су возачи овог тима прошле сезоне победили на 21. од 22 трке. Ред Бул је титулу у конкуренцији конструктора освојио 2022. и 2023. године.

За Ферари ће возити Шарл Леклер и Карлос Саинц, док ће у Мерцедесу бити Луис Хамилтон и Џорџ Расел. Хамилтон је недавно објавио да му је ово последња година у Мерцедесу, пошто ће од наредне сезоне да вози за Ферари.

У тиму Мекларена ће бити Ландо Норис и Оскар Пјастри, док ће за Астон Мартин да возе Фернандо Алонсо и Ленс Строл. За Алпин ће возити Естебан Окон и Пјер Гасли, а у екипи Вилијамса ће бити Александер Албон и Логан Сарџент.

Заубер ће ове године наступити под именом Кик Заубер, пошто је швајцарском тиму истекао уговор са Алфа Ромеом. У швајцарском тиму ће бити Валтери Болтас и Гуању Џоу.

Екипа Алфа Таурија је променила име у "Виза кеш еп РБ Ф1 тим". За овај тим ће возити Данијел Рикардо и Јуки Цунода, док ће у Хасу бити Кевин Магнусен и Нико Хулкенберг.

У новој сезони биће вожене 24 трке, што је рекорд у Ф1. У календар Ф1 се први пут после 2019. године и пандемије корона вируса враћа Велика награда Кине.

На шест стаза биће вожене и спринт трке. Спринт трке биће вожене у Кини, Мајамију, Аустрији, Остину, Катару и Бразилу. Сезона ће бити завршена осмог децембра трком у Абу Дабију.

Први слободни тренинг у Бахреину биће одржан данас од 12.30 часова, док је други тренинг на програму од 16 сати. У петак је од 13.30 на програму трећи слободни тренинг, а од 17 часова почињу квалификације.

Трка за Велику награду Бахреина је на програму у суботу од 16 часова.

Наредна трка биће вожена у суботу деветог марта за ВН Саудијске Арабије.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво