Суспендован спортски директор Мекларена

Тим Мекларен из Формуле један суспендовао је спортског директора Дејва Рајана због казне коју је добио возач Луис Хамилтон после трке у Аустралији прошле недеље.

"Његова улога у догађајима од прошле недеље, нарочито начин на који је радио са надзорницима Фие, изазвала је озбиљне последице за тим, због чега се извињавамо. Због свега тога, овог јутра сам га суспендовао и он је то прихватио", рекао је шеф тима Мартин Витмарш.

Новозеланђанин Рајан ради у Мекларену од 1974. године и имао једну од кључних улога у успесима тима.

"У тиму је више од 35 година, а ја га познајем 20. Свако ко га познаје зна да је врло отворена, посвећена и вредна особа. Јасно је, међутим, из разговора које смо имали синоћ да није био потпун отворен у одговорима према надзорницима. Због тога није било другог избора осим да га суспендујем", рекао је Витмарш, али није казао колика је суспензија.

Хамилтон је добио треће место у Мелбурну, пошто су надзорници на саслушању после трке пресудили да је Јарно Трули из Тојоте прекршио правила када га је претицао док је на стази било безбедносно возило.

Јуче су се исти надзорници састали да би размотрили "нови елемент". Они су оценили да су Хамилтон и Мекларен намерно обезбедили доказе који наводе на погрешне закључке и искључили су их поретка, док је Трули враћен на подијум.

Светска аутомобилска федерација објавила је разговор путем радио-везе између тима и Хамилтона који доказује да је екипа тражила од Хамилтона да дозволи Трулију да га претекне, што су они негирали надзорницима.

"Возач и менаџер тима изјавили су да такво упутсво није издато. Директор трке посебно је питао Хамилтона да ли је свесно дозволио Трулију да га претекне, а возач је тврдио да није то урадио", наводи се у саопштењу Фие.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије