Шпански мотоциклиста погинуо након несреће на релију Дакар

Шпански мотоциклиста Карлес Фалкон (45) преминуо је од повреда задобијених после несреће на другој етапи рели маратона Дакар, наводи се на Фејсбук страници тима Твинтрејл рејсинг.

Фалкон је 8. јануара на крају друге етапе пао са мотоцикла и задобио повреду главе. Након указане прве помоћи, Фалкон је пребачен у болницу где му је дијагностикован мождани едем, који је изазвао кому, као и прелом кичме, пет ребара, кључне кости и левог зглоба.

"У понедељак, 15. јануара, Карлес нас је напустио. Лекари су потврдили да је неуролошко оштећење изазвано срчаним застојем у тренутку несреће било неповратно. Карлес је био насмејана особа, увек активан, који је страствено уживао у свему што је радио, посебно у мотоциклима. Оставио нас је да радимо нешто што је био његов сан, да учествујемо на Дакару. Уживао је и био срећан на свом мотоциклу. Морамо га памтити по његовом осмеху и срећи коју је пружио свима", наводи се у саопштењу тима.

Каталонац, који је други пут учествовао на Дакару, Фалкон је пао и тешко се повредио током друге фазе релија у недељу 7. јануара, неколико километара од краја специјалне етапе од Ал Хенакије до Ал Дувадимија, преноси портал Моторспорт.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво