Читај ми!

Ферстапен победио у последњој трци сезоне у Формули 1

Возач Ред Була Холанђанин Макс Ферстапен победио је у последњој трци сезоне у шампионату Формуле 1 за Велику награду Абу Дабија.

Ферстапен је у Абу Дабију стигао до рекордне, 19. победе у сезони, а 54. у каријери, овим подвигом постао је први возач у историји који је водио у 1.000 кругова у тркама.

Холанђанин је остварио време од 1:27:02.624. Друго место заузео је Шарл Леклер из Ферарија, који је за победником каснио скоро 18 секунди.

Трећа позиција је припала возачу Мерцедеса Британцу Џорџу Раселу, пошто је Мексиканац Серхио Перес из Ред Була због казне од пет секунди трку завршио на четвртом месту.

Пету позицију освојио је возач Мекларена Ландо Нориу, док је шесто место припало његовом тимском колеги Оскару Пјастрију.

Бодове су још освојили Фернандо Алонсо из Астон Мартина, возач Алфа Таурија Јуки Цунода, Луис Хамилтон из Мерцедеса и Ленс Строл из Астон Мартина.

Ферстапен је још раније обезбедио трећу узастопну титулу у шампионату Ф1. Сезону је завршио на првом месту са 575 бодова, док је Перез други са 285. Трећа позиција припала је Хамилтону са 234.

Прво место у генералном пласману конструктора одбранио је Ред Бул са 860 бодова, док је Мерцедес други са 409. Ферари је трећи са 406 поена.

Наредна сезона Ф1 почиње другог марта 2024. године трком за Велику награду Бахреина.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво