Читај ми!

Ферстапен славио на ВН Бразила, трка прекинута због судара

Возач Ред Була Холанђанин Макс Ферстапен победио је на вечерашњој трци у шампионату Формуле 1 за Велику награду Бразила, која је вожена на стази Интерлагос у Сао Паулу. Ферстапен је у Бразилу стигао до 17. победе у сезони, а 52. у каријери.

Он је још раније обезбедио трећу узастопну титулу у Формули 1. Холанђанин је у Бразилу остварио време од 1:26:07.136.

Друго место припало је Британцу Ланду Норису из Мекларена, који је за победником каснио 8,27 секунди, док је трећа позиција припала Шпанцу Фернанду Алонсу из екипе Астон Мартин.

Шпанац је у последњем кругу претекао Мексиканца Серхија Переса из Ред Була и стигао је до победничког постоља. Пето место је припало Канађанину Лансу Стролу из Астон Мартина, док је шести био Шпанац Карлос Саинц из Ферарија. Бодове су још освојили Француз Пјер Гасли из Алпина, Британац Луис Хамилтон из Мерцедеса, Јапанац Јуки Цунода из екипе Алфа Таури и Француз Естебан Окон из Алпина.

Возач Ферарија Шарл Леклер одустао је уочи самог почетка трке, пошто је излетео са стазе у кругу за загревање. Већ у првом кругу трке сударили су се Кевин Магнусен из Хаса и Алекс Албон из екипе Вилијамс. Трка је потом прекинута, а настављена је пошто је очишћена стаза. Ферстапен је сигурно преузео прво место, које није испуштао до краја трке.

Прво место у генералном пласману возача држи Ферстапен са 524 бода, док је Перес други са 258, а Хамилтон је на трећој позицији са 226.

Наредна трка биће вожена 18. новембра за Велику награду Лас Вегаса.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво