Читај ми!

Припреме за улазак у Формулу 1 - Ауди купио пакет деоница Заубер групе

Немачки произвођач аутомобила "Ауди" купио је мањински пакет деоница "Заубер групе", што је први корак ка планираном уласку немачке компаније у шампионат Формуле 1.

Компанија "Ауди" је у августу прошле године најавила да ће ући у Формулу 1 2026. године, када ће на снагу ступити нова техничка правила, према којима ће болиди бити једнако снажни, али штедљивији и еколошки прихватљивији јер ће њихова емисија угљен диоксида бити сведена на нулу.

Немачки произвођач аутомобила сада је купио мањински пакет деоница "Заубер групе", саопштила је швајцарска компанија, што је први корак ка планираном уласку у шампионат Формуле 1.

"Заубер група са поносом објављује да је, према плановима из октобра прошле године, Ауди стекао мањински удео у Заубер групи. Ово је важна прекретница на путу уласка Аудија у Формулу 1, који је планиран за 2026. годину, а током којег ће Заубер група бити стратешки партнер немачког бренда", саопштено је из "Заубера".

Немачки медији наводе да ће "Ауди" постепено куповати пакете деоница "Заубера", док не буде имао 75 одсто у свом власништву.

Планирано је да од 2026. године "Ауди" уђе у Формулу 1 са својом фабричком екипом, за коју мотор развија "Фолксваген", а конструкција болида је поверена "Зауберу".

"Заубер" је у свету аутомобилизма од 1970. године, а 1993. је ушао у шампионат Формуле 1.

Швајцарска компанија је од 2006. до 2009. године сарађивала са БМВ-ом, а 2008. је пољски возач Роберт Кубица донео једину победу у историји "Зауберу" на Великој награди Канаде.

"Зауберови" болиди се од 2018. такмиче под именом "Алфа Ромео рејсинг".

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво