Читај ми!

Расел: Желим да освојим титулу са Мерцедесом у Ф1

Возач Мерцедеса Џорџ Расел изјавио је да је спреман да освоји титулу светског првака у шампионату Формуле један. Расел (24) је од 2019. до 2021. возио за екипу Вилијамса, а ове сезоне је наступао за Мерцедес. Он је на крају освојио четврто место у генералном пласману возача са 275 бодова, док је титулу одбранио Холанђанин Макс Ферстапен из екипе Ред Бул са 454 поена.

Расел је био успешнији од тимског колеге, седмоструког светског шампиона Луиса Хамилтона, који је освојио шесто место са 240 бодова.

"Апсолутно се осећам спремно да освојим титулу светског шампиона. То осећам већ неколико година. Сезона уз Луиса је за мене била изузетно важна, да научим неке детаље, како да извучем највише из болида", рекао је Расел, a преноси "Скај спорт".

Британац је ове године остварио једну победу на трци за Велику награду Бразила, а Хамилтон није остварио ниједан тријумф.

"Да сте ми на почетку године то рекли, био бих изузетно срећан, јер ако победиш Луиса Хамилтона у Мерцедесу, у већини случајева то би значило да си светски шампион. Извући ћу позитивне ствари из ове сезоне, али нећу славити четврто место у шампионату. Ово није довољно добро и морамо следеће године да пружимо више", навео је Расел.

Нова сезона у Ф1 почиње петоg марта трком за Велику награду Бахреина.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво