Читај ми!

Борковић исписао историју – трећи пут освојио Србија рели

Најбољи домаћи аутомобилиста Душан Борковић и његов сувозач Игор Марковић освојили су 55. Србија рели и тако ушли у историју аутомобилизма као једина српска посада која је три пута победила на најпрестижнијем регионалном такмичењу.

Борковић је у својој Шкоди Фабији Р5 Ево направио најбоље време на 10 од 12 брзинаца и тиме обезбедио убедљиву победу у генералном пласману. Српски ас држи и рекорде свих етапа овог такмичења и на 55. Србија релију је погурао своје границе и оборио личне рекорде на 6 брзинаца.

Упркос великој конкуренцији од 35 посада из 5 земаља, Борковић је направио предност од 1 минут и 37 секунди у односу на другопласирану посаду Стајков-Кадир.

Возач Нис Петрол Тима поновио је тријумф из 2019. и 2020. године и трећи пут подигао пехар који се бодује за Европски рели трофеј Балкана, Отворено првенство Србије и Национални шампионат Србије.

"Пресрећан сам што сам донео још једну победу Србији! Невероватан је осећај возити пред својом публиком и пуно ми је срце што сам успео да испуним очекивања и по трећи пут освојим Србија рели. Велику захвалност дугујем мојим спонзорима, Нис Петрол Рејсинг Тиму и Еуросол тиму и невероватним фановима на подршци. Честитке и мом сувозачу Игору Марковићу без кога ово не би било могуће", изјавио је Борковић.

Возач Нис Петрол Рејсинг Тима је упутио захвалност свом дугогодишњем партнеру Ауто Мото Савезу Србије и председнику Дејану Стојићу који се као и Нис Петрол Рејсинг тим сваке године труди да подигне аутомобилизам на завидан ниво и оправда очекивања светске аутомобилске федерације ФИА.

"Били смо мудри, стрпљиви и паметни. Душан је још једном показао колико је квалитетан возач и зашто је велики шампион. Одлично смо контролисали ситуацију на стази и сем једног мањег проклизавања, све остало било је беспрекорно. Захвалио бих се организаторима на сјајном обављеном послу, све је функционисало у најбољем реду", рекао је Марковић.

Током два дана такмичења вожено је 12 брзинаца укупне дужине 151,04 км, док је дужина итинерера била 536,89 км.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво