Алонсо: Мекларен и Ферари нису једини фаворити

Возач Реноа Фернандо Алонсо изјавио је да су се по квалитету у Формули један издвојила три или четири тима и да се за титулу најбоље екипе у предстојећој сезони неће борити само Мекларен и Ферари.

"Резултати које су на тестирањима постигли Ферари и БМВ су у овом тренутку бољи од наших. Такође, постоје три или четири тима који су се издвојили по квалитету. Мислим да су и Тојотина возила брза", рекао је бивши двоструки светски шампион Алонсо новинарима у Шпанији на стази у Каталуњи.

Шпански возач додао је да је сезона у Формули један дуга и да су изненађења могућа, али да се борба за шампионат неће свести на само на Мекларен и Ферари. "Победа на првој трци у Мелбурну није пресудна јер је првенство веома дуго. Направљене су многе промене у такмичењу и мислим да овај пут о титули шампиона неће одлучивати само Мекларен и Ферари", сматра он.

Сезона у Формули један почиње 29. марта трком у Мелбурну, а титулу шампиона брани возач Мекларена Луис Хамилтон, који је прошле сезоне тријумфовао у последњој трци шампионата, на стази Интерлагос у Бразилу. Међутим, најмлађи шампион у историји Формуле један на тестовима уочи почетка сезоне није остварио најбоље резултате.

Бивши тим Хонде, који се сада такмичи под именом Брон ГП, остварио је веома добре резултате на претходним тестирањима. Возач те екипе Џенсон Батон на тестовима у среду остварио је најбоље време, док је Хамилтон био најспорији. Хонда је у децембру саопштила да ће повући све своје екипе из спорта, а директор екипе Рос Брон је преузео екипу и постао нови власник. Возила ове сезоне користе Мерцедесове моторе, исте које користи и екипа Мекларена.

Алонсо, који је прошле сезоне победио на две трке, рекао је да не треба превише очекивати од Реноа, али да је екипа у бољој позицији него прошле године. "Већи сам оптимиста него прошле године. Прошле сезоне нисам превише веровао у успех, а после прве две или три трке помислио сам да ћу до краја шампионата бити само туриста. Сада не заостајемо много за водећим екипама и ситуација је много боља него прошле сезоне", рекао је Алонсо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије