Еклстон: Бренсон жели да купи Хонду и ја га подржавам

Британски бизнисмен Ричард Бренсон жели да купи екипу Хонде, која се недавно повукла из Формуле један због финансијске кризе, потврдио је власник тог такмичења Берни Еклстон.

"Разговарао сам о томе с Ричардовим људима. Он би заиста волео да се то догоди. и мени се свиђа идеја. Радимо на реализацији ове идеје", изјавио је 78-годишњи Еклстон.

Бренсон је прошле године заузео 263. место на листи најбогатијих људи у часопису "Форбс". Британац је власник групе "Вирџин", у оквиру које послује 360 фирми различитих делатности.

Хонда је у децембру прошле године објавила да се повлачи из Формуле један због великих губитака те јапанске компаније.

Та екипа први пут се појавила у Формули један 1964. и наредних пет година учествовала је у такмичењу.

Повратак јапанског тима у "најбржи циркус на свету" уследио је 2005. године, а прошле сезоне за Хонду су возили Британац Џенсон Батон и Рубенс Барикело.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије