Сагмајстер, опет, победио Дакар

Завршен је 31. рели Дакар, који је ове године вожен у Аргентини и Чилеу. Једини представник Србије, Габор Сагмајстер у конкуренцији мотоциклиста на крају релија заузео је 59. пoзицију.

Француз Сирил Деспре победник је 31. релија Дакар у конкуренцији мотоциклиста.

Једини српски представник на Дакар релију Габор Сагмајстер такмичење је завршио на 59. месту у конкуренцији мотора, пошто је на свом Ка-Те-Ему (КТМ) рели превезао за 77 сати, 58 минута и 24 секунде.

Укупно је Сагмајстер за Депреом заостао 22 сата, 47 минута и 47 секунди.

- Презадовољан сам. Мислим да није мала ствар завршити Дакар рели. Увек може боље, али је за ову годину то максимум од мене. Нисам имао никаквих проблема са мотором. 20-30 километара пре циља специјалног испита ухватила ме је еуфорија. Питао сам се да ли и други пут за редом ја могу опет да завршим рели. Феноменално, хвала свима који су веровали у мене - изјавио је Габор Сагмајстер по доласку у Буенос Аирес репортеру РТС-а.

Депре је последњу етапу на свом Ка-Те-Ему завршио на шестом месту, али је укупним резултатом од 51 сата, 10 минута и 37 секунди био убедљиво први.

Други је са сат и више од два минута заостатка био Норвежанин Пал Андерс Улевастер, такође на КТМ-у. Чилеанац Контардо Лопес је на "априлији" са још нешто мање од седам минута заостатка заузео треће место.

Код аутомобилиста најбржи је био чувени Шпанац Карлос Саинц, који је двоструки светски шампион у релију.

Сајнц је на данас воженој последњој етапи релија до Буенос Ајреса у свом "фолксвагену" заузео друго место са 36 секунди заостатка за клупским колегом Насером Ал-Атијахом.

Шпанац је, ипак, цео рели завршио за 47 сати и 10 минута, два минута и 12 секунди испред Ал-Атијаха, представника Катара. Трећи је са 35 минута и 21 секундом заостатка био Марк Милер из САД, такође члан Фолксвагена.

У конкуренцији камиона Рус Чагин наставио је доминацију, тако да је и ове године у свом Камазу био најбољи.

Резултати 14. етапе од Санта Розе до Буенос Аиреса - мотори:
1. Фариа (Португал, КТМ) 1:26,48
2. Улевалсетер (Норвешка, КТМ) +03,45
3. Родригес (Португал, Јамаха) +03,57
49. Сагмајстер (Србија, КТМ) +27,12

Коначни пласман: Депре (Француска, КТМ) 51:10,37, Улевалсетер (Норвешка, КТМ) +1:02,52, Лопез (Чиле, Априлија) +1:09,48....15. Кома (Шпанија, КТМ) +6:32,48....59. Сагмајстер (Србија, КТМ) +26:47,47...

Аутомобили:
1. Ал Атија (Катар, Фолксваген) 1:19,42
2. Саинц (Шпанија, Фолксваген) +00,36
3. Шишерит (Француска, БМВ) +00,43

Коначни пласман: Саинц (Шпанија, Фолксваген) 47:10,00, Ал Атија (Катар, Фолксваген) +02,12, Милер (САД, Фолксваген) +32,51....

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво