Мозли: Трка у Риму добра и скупа идеја

Председник Светске аутомобилиске федерације (Фиа) Макс Мозли изјавио је да нема ништа против идеје о организацији трке Формуле 1 на улицама Рима, али је додао да је за то потребно много новца и труда.

Локалне власти у Риму последњих недељу дана разматрају идеју бившег возача Формуле 2 Мауриција Фламинија  да се трка организује на улицама главног града Италије.

Коначну реч о тој идеји, као што је био случај и са свим претходним предлозима, даће власник Формуле 1 Берни Еклстон.

"Поучен искуством са трка у Монте Карлу знам да је за организацију такве трке потребно пуно новца и труда. Не знам да ли ће та идеја добити подршку, али био бих изненађен ако се то деси. Уосталом, то није мој, већ Еклстонов проблем", рекао је Мозли.

Председник Фие казао је да та организација још није добила званичан захтев из Рима за организацију трке.

Италијански медији јавили су да је јуче у Рим дошао Еклстонов изасланик да погледа улице на којима би се возила трка. Према најавама из Италије, трка би требало да буде вожена на улицама модерног дела Рима који се зове ЕУР.

У светском шампионату Формуле један једна од трка се већ вози у Италији, на стази у Монци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво