Тријумф Лoеба на старту сезоне

Возач Ситроена Француз Себастијан Лoеб успешно је стартовао у шампионату света у релију тријумфујући на трци која је одржана у Ирској.

Лoеб, који је титулу првака света освајао последњих шест година, победио је у 11 од 15 последњих релија и наговестио да ће се успешно борити за седму титулу заредом.

До 48. победе у каријери, Француз је стигао после веома сигурне вожње од прве до последње етапе и на крају је кроз циљ прошао са предношћу од једног минута, 27 секунди и девет десетинки испред клупског колеге, Шпанца Данија Сорда. Треће место припало је возачу Форда Финцу Мики Хирвонена, који је од победника био спорији два минута и седам секунди.

Рели у Ирској Ситроен је завршио са максималних 18 бодова, а после повлачења Субаруа и Сузукија из првенства света једини конкурент у борби за титулу биће му Форд.

Резултати Релија Ирска: .

1.Лоеб 2:48:25.7 
2.Сордо +1:27.9
3.Хирвонен +2:07.8
4.Хенинг Солберг (Норвешка) +6:32.4
5.Крис Аткинсон (Аустралија) +7:51.9
6.Себастијен Огиер (Француска)+10:44.0
7.Метју Вилсон (В. Британија) +11:23.8
8.Халид Ал Квасими (УАЕ) +14:07.9
9.Имон Боланд (Француска) +15:23.4
10.Урмо Ава (Естонија) +15:35.4

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво