Шумахер потписао уговор са Мерцедесом

Седмоструки светски првак у Формули 1 Немац Михаел Шумахер вратиће се после трогодишње паузе на међународну сцену као возач Мерцедеса, саопштили су представници немачког тима.

"Шумахер је у уторак потписао уговор са Мерцедесом", прецизирао је потпредседник Мерцедеса Норберт Хауг.

Немачки возач, који је 2006. године прекинуо каријеру, биће поново у тиму Британца Роса Брауна, техничког директора под чијим је руководством у Ферарију освојио све титуле у каријери.

Шумахер, седмоструки првак света у Формули један, потврдио је да ће, после три године паузе, следеће сезоне возити за екипу Мерцедеса.

"У претходне три године паузе сакупио сам довољно енергије и сада се осећам одлично. Осећам да сам спреман за озбиљне изазове. Убеђен сам да могу равноправно да се такмичим са осталима", рекао је Шумахер.

Немачки аутомобилиста и прошле сезоне је требало да се врати на стазу у болиду Ферарија, али је одустао због проблема са повредом врата.

"Повреда врата више није проблем", додао је Шумахер.

Његов тимски друг у Мерцедесу следеће сезоне биће још један Немац Нико Розберг.

Од седам титула првака света, Шумахер је две освојио са Бенетоном, а пет са Фераријем.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се