Србија рели за викенд у Врњачкој бањи, Борковић фаворит

У организацији Ауто-мото савеза Србије предстојећег викенда у Врњачкој Бањи биће одржан 52. Србија рели, за који се пријавило скоро 60 посада, најављено је на конференцији за новинаре у Београду.

Председник АМСС Дејан Стојић навео је да је церемонијални старт у петак, 27. септембра, на градском тргу са почетком у 21 час и да ће се рели ове године возити, осим у Врњачкој Бањи, и на обронцима Гоча и Копаоника.

"За Србија рели пријавило се 59 посада из земље и иностранства, што сматрам да је одличан број такмичара, с обзиром да смо последњи пут тај број имали 2001. и 2002. године. То значи да Србија рели враћамо на место које му припада у Србији и Европи", рекао је Стојић на конференцији за медије.

Према његовим речима, за Србија рели пријавли су се и такмичари из Хрватске, Мађарске, Бугарске, Шведске, па чак и из Јапана.

"Сматрам да ћемо ове године имати један озбиљан рели и да ће га домаћа публика подржати, јер од 1993. године нисмо имали победника из Србије на Србија релију. Зато је данас са нама и Душан Борковић који се одлично припремио за трку и набавио конкурентан ауто", рекао је Стојић.

Он каже да је Србија спремна да организује и већа такмичења и да АМС лобира да добије озбиљно европско такмичење, као што је Европски рели трофеј.

Аутомобилиста Душан Борковић, који је према речима организатора и највећи фаворит овог такмичења, изразио је задовољство што ће после 10 година паузе поново возити пред домаћом публиком.

Борковић ће на Србија релију возити "Шкоду фабију Р5 Ево", а иако није, како каже, специјалиста за рели возње већ за кружне стазе, рели је, додаје, одувек била његова велика љубав и за њега ово такмичење представља велики изазов.

Каже да је терен за вожњу врхунски, али захтеван, са деловима где ће се изузетно брзо возити, што ће за публику, наводи Борковић, бити веома занимљиво.

Директор Србија релија Момчило Милојковић каже да су стазе уређене по правилима ФИА, додајући да ће пред такмичарима бити два дана вожње.

Према његовим речима, првог дана возиће се брза трка маршрутом изнад Врњачке Бање према Митровом пољу до Копаоника, па ће се возачи преко Александровца враћати у Врнајчку Бању и тако два круга.

Милојковић је најавио да ће се на Берановцу возити ноћна трка, која ће, каже, бити занимљива публици за гледање.

Додаје да ће други дан бити "много лакши", тада ће се одржати три брзинске трке од Врњачке Бање према Гочу, а онда преко Александровца натраг према Врњачкој Бањи.

Заменик председника Скупштине општине Врњачка Бања Дане Станојчић, изразио је задовољство што је Врњачка Бања другу годину за редом домаћин Србија релија и додао да је та опстина последњих година доживела експанзију развоја како туристичке инфраструткуре, тако и инфраструктуру која је адекватна за велике спортске манифестације.

"Верујем да ће рели бити масован, јер је у Врњачкој Бањи велико интересовање за праћење релија, а најављени су и доласци људи са стране који желе да виде добре аутомобиле и возаче", рекао је Станојчић.

Председник Спортског ауто и картинг савеза Србије Станиша Лазарац каже да је у организацији Србија релија учествовало 400 људи.

АМСС је ове године изашао у сусрет такмичарима у најслабијој класи, тако што им је дала бесплатну стартину и спавање за возаче и њихову пратећу екипу.

Србија рели бодује се за Европски рели трофеј, Шампионат Србије и Шампионат Бугарске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво