Јарно Трули у Лотусу следеће сезоне

Италијански возач Јарно Трули возиће следеће сезоне за тим Лотус у Формули један, а договор би требало да буде објављен у понедељак.

Како је пренела агенција АП, позивајући се на своје изворе, 35-годишњи возач пристао је да потпише трогодишњи уговор са могућношћу да напусти тим.

Трули је остао без тима када је Тојота прошлог месеца одлучила да одустане од Формуле један да би смањила трошкове.

Некадашњи возач Џордана и Реноа, дебитовао је за Минарди 1997. године и од тада је возио у 216 трка. Једину победу забележио је на Великој награди Канаде 2004.

Лотус је из спорта изашао 1994. године, а тркању ће се вратити 2010. уз малезијску помоћ.

Трули је прошле сезоне три пута био на победничком постољу и освојио је 32,5 бодова, што је било довољно за осмо место у такмичењу возача. У Тојоти је провео је нешто више од четири године.

Шеф Лотуса Тони Фернандес, авио могул који финансира тим, рекао је раније данас да ће екипа у понедељак представити двојицу возача.  Лотус ће бити један од пет нових тимова у сезони 2010. Други су Ју-Ес-Еф1, Кампос, Заубер и Манор, који ће се такмичити као Вирџин рејсинг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво