Србија на Дакар релију

Троструки шампион Србије у мото-кросу Габор Сагмајстер из Суботице и Божо Ристић из Београда учествоваће на 30. Дакар релију, који ће се од 3. до 18. јануара 2009. године возити у Аргентини и Чилеу.

Маратонски рели први пут ће бити одржан у Јужној Америци, јер је због претњи терориста у Африци ове године отказан будући да организатори нису желели ништа да ризикују.

Габор Сагмајстер успешно је прошао технички преглед и верификацију у француској луци Авр одакле су сва спортска возила укрцана на брод, који већ седам дана плови ка Буеонос Ајресу. Габор ће се такмичити мотором марке КТМ.

- Испуниће ми се сан. Прошле сезоне требало је да дебитујем на Дакар релију, али је отказан у последњи час. Сада ће све бити у реду. Мотор је на броду, ја летим за Аргентину крајем месеца и 3. јануара стартујемо. Бићу део Салај Дакар тима из Будимпеште, који има много искуства на Дакар релију. Такмичење се преселило из Африке, што не значи да ће у Аргентини и Чилеу бити мање изазова. И тамо нас очекује пустиња, планински терени, велике висинске разлике и ко зна шта још. Покушаћу да стигнем до циља, што ће бити велика ствар за Србију - нагласио је Габор Сагмајстер.

Сагмајстер је из Суботице, три пута је био првак Србије и осам пута вицешампион у мото-кросу. Возио је ове године Централноевропски рели из Дакар серије и заузео 33. место у конкуренцији 111 мотоциклиста. На још једном маратонском релију, Хунгариан баха, био је шести.   

Божо Ристић није много познат домаћој спортској јавности. Он је из Београда и возиће Хондин мотор. Није одлазио на технички преглед и верификацију у Авр, већ су цео посао завршили људи из јапанског Суговара тима.

- Мој циљ је да завршим рели - кратко је прокоментарисао учешће на најопаснијем такмичењу света. 

Рели Аргентина-Чиле почеће и завршиће се у Буенос Ајресу. Предвиђено је 14 етапа на стази дужине 9.574 километра.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво