Мерцедес преузима Брон ГП

Немачки произвођач аутомобила Мерцедес постао је већински власник екипе у Формули један Брон ГП и тако прекинуо партнерство са Меклареном.

Председник компаније Дитер Зече рекао је да ће се екипа следеће сезоне у Формули један такмичити под називом Мерцедес ГП, а медији наводе да је та компанија откупила око 75 одсто деоница Брон ГП.

Он је додао да ће Мекларен до краја 2011. године откупити од Мерцедеса 40 одсто деоница. Екипа Мекларен-Мерцедес је 2007. године освојила титулу у Формули један са Британцем Луисом Хамилтоном.

Зече је истакао да је компанија донела овакву одлуку због жеље да Мерцедес буде успешнији у Формули један, али и да би за четвртину смањила трошкове.  Он је рекао и да ће Мерцедес до краја 2015. године снабдевати моторима екипу Мекларена.

Мерцедес је прошле сезоне снабдевао моторима екипу Брон ГП, која је освојила титулу у конкуренцији конструктора, а њен возач Џенсон Батон постао светски шампион.

Директор за спортска питања у Мерцедесу Норберт Хауг рекао је да је пронађено "мирно решење" са Меклареном и да још није познато који возачи ће следеће сезоне возити за нову екипу.

"То питање морамо пажљиво да решимо", рекао је он. 

Медији спекулишу да би за екипу Мерцедес ГП могли да возе немачки возачи Ник Хајдфелд и Нико Розберг, а да се очекује да ће директор Брон ГП Рос Брон остати на тој функцији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво