Нови возачи у Вилијамсу

Тим Вилијамс из Формуле један представио је нове возаче Рубенса Барикела и Ника Хилкенберга, који ће возити за екипу следеће године.

Барикело долази из шампиона у конкуренцији конструктора, Брона. Он је у каријери учествовао у 284 трке Формуле један. Хилкенберг је шампион серије ГП2.

"Рубенса не треба представљати. Он не само да је најискуснији возач у Формули један, већ је страствен и талентован возач, који се жестоко борио за титулу ове године", рекао је шеф Вилијамса Френк Вилијамс.

Први човек екипе похвалио је успехе Хилкенберга. Он је пре ГП2 шампионата, који је освојио као почетник, освајао Евросерију Ф3, Формулу Мастерс, А1 ГП и такмичење Формула BMW Немачка.  Барикело и Хилкенберг замениће Ника Розберга и Казукија Накађиму.

Бриџстон се повлачи из Формуле 1

Чувени произвођач гума за аутомобиле "Бриџстон" објавио је да са Формулом 1 неће продужити уговор о снабедавњу пнеуматицима учесника тог такмичења.

Одустајање чувене јапанске компаније представља нови велики ударац за Формулу 1, пошто су то познато аутомобилистичко такмичење већ напустили гиганти попут Хонде и BMW.

Бриџстон је у Формулу 1 ушао 1997. године, а након повлачења Мишлена 2007. остао је једини снабдевач гума свих екипа у том такмичењу.

Представници компаније која је основана 1931. године саопштили су да важећи уговор Бриџстона са Формулом 1 истиче крајем 2010.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије