Читај ми!

Борковић граби ка врху Европе

Душан Борковић, најбољи српски аутомобилиста, забележио пету победу у пет одржаних трка на европском шампионату у брдским тркама. Шампион из Панчева поставио је и рекорд стазе у Чешкој и оправдао улогу фаворита.

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић, члан "Нисотек Рејсинг Тим-а", забележио је данас и пету победу у пет одржаних трка на овогодишњем европском шампионату у брдским тркама (FIA European Hill Climb 2012).

Након победа у Француској, Аустрији, Шпанији и Португалији, Борковић је био најбољи у Чешкој, где је још једном оправдао улогу фаворита. После сјајних наступа у досадашњем делу сезоне, шампион из Панчева је и данас поставио рекорд стазе, што је четврти рекорд на пет трка.

Према званичним подацима организатора, Борковић је развио максималну брзину од 240 километара на час, а просечно је возио 135 км/ч.

"Срећан сам што сам успео да оправдам очекивања навијача и да одржим обећање - тријумфовао сам у свим до сада одржаним тркама. Времена за славље нема, а паузу у шампионату ћу искористити да се са сарадницима из тима максимално припремим за наставак сезоне и нове изозове. Све више верујем да Србија може већ ове године да има шампиона Европе у аутомобилизму" рекао је Борковић.

У европском шампионату у брдским тркама следи пауза. Наставак сезоне заказан је за 30. јун, када ће у Италији бити одржано шесто такмичење у оквиру овогодишње серије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије