Геј спреман за битку са Болтом

Спринтер САД Тајсон Геј признао је да је једини начин да на Светском првенству у Берлину освоји златну медаљу у трци на 100 метара тај да постави нови светски рекорд за који је, како тврди, и спреман.

Дуел Геја са актуелним светским рекордером Јусеином Болтон из Јамајке требало би да буде међу најатрактивнијим у Берлину. Квалификације на 100 метара одржаће се у суботу, првог дана такмичења. Финале је заказано већ за недељу, 16. август.

"Ако је то потребно, да трчим 9,6 секунди, онда ћу то и покушати. Ићи ћу на светски рекорд. То је бројка која ми се мота по глави, пошто желим да победим. Верујем да могу да стазу истрчим за 9,6 секунди или и брже. То је циљ. Изненадићу публику. Показаћу им колико брзо човек може да трчи", рекао је Геј новинарима.

Болт је светски рекорд поставио на прошлогодишњим Олимпијским играма у Пекингу, када је стазу претрчао за 9,69 секунди.  Геј је, ипак, актуелни шампион света на 100 метара, али и на дупло дужој деоници, пошто је те титуле освојио пре две године у Осаки.  Американац, међутим, у Пекингу није стигао и до финала, па је брзо пао у Болтову сенку. Јамајчански спринтер је поставио и светски рекорд на 200 метара: 19,30 секунди.

Ове године, ипак, Геј је трчао брже од Болта и на 100 и на 200 метара.  Прошлог месеца у Риму Геј је 100 метара претрчао за 9,77 секунди. Болтово најбоље овогодишње време износи 9,79 секунди, колико је трчао у Паризу. Геј је 200 метара у Њујорку прешао за 19,58 секунди, што је за стотинку брже од резултата који је Болт остварио у Лозани.

Климатски услови, додуше, били су блажи према Геју.

"Болт је већ показао свету шта може да уради, али ја још нисам представио сав свој таленат", оптимиста је Геј, који се ове сезоне још није такмичио са Болтом.

Притисак који ће зато њихов вероватни дуел донети Геју не смета.

"Врло сам срећан због тога", истакао је Геј, који је признао и да, осим брзине, нема ништа заједничко са Болтом.  "Ја сам особа коју бисте назвали досадном. Он је врло забаван, духовит, јака личност. Ја сам много повученији. Али, све то је добро за публику", оценио је Геј.

Бол је ове сезоне имао и проблема са повредама, пошто му је у саобраћајној несрећи настрадало стопало. Касније је морао и код лекара у Минхен где је, према извештајима медија, прегледао леђа.

Тада је и срео Геја.

"Било је интересантно", присетио се Геј, који је упркос оптимизму признао да је Болт фаворит.  "Од мене се не очекује да победим. Он је власник рекорда који ја желим", оценио је Геј.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се