Етиопљани Дибаба и Сихине под знаком питања

Актуелна олимпијска шампионка на 5.000 и 10.000 метара Етиопљанка Тирунеш Дибаба можда неће учествовати на предстојећем Првенству света у Берлину, због проблема са повредом.

Поред Дибабе, под знаком питања је и учешће њеног супруга, олимпијског вицешампиона на 10.000 метара Силешија Сихина.

"Тирунеш и Сихине су у Немачкој на припремнама, али су се обоје повредили за време тренинга", изјавио је у телефонском разговору за Ројтерс селектор етиопијске репрезентације Волдемаскал Костире.

Он је нагласио да је "могуће да обоје атлетичара учествују на светском Шампионату, али само уколико им повреде на време буду саниране".

На првенству света у Берлину 1.000 антидопинг тестова

Међународна атлетска федерација  планира да током одржавања Првенства света у Берлину, од 15. до 23. августа, обави 1.000 антидопинг тестова, што је до сада најшири програм тестирања у организацији ИААФ.

Предвиђено је да 600 тестова буде обављено уочи СП, а да се 400 узорака урина, односно крви, узме на анализу за време самог такмичења.

Председник ИААФ Ламин Дијак изјавио је да се антидипинг програмом пре свега "штити велика већина атлетичара који својим талентом и радом стижу до резултата".

Дијак је поручио свим атлетичарима који би преваром да дођу до медаље, да ће кад - тад та пракса бити откривена.

"Атлетичари треба да знају да је већ развијена антидопинг методологија којом је могућа накнадна анализа сачуваних узорака", рекао је Дијак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се