Кандидати за најбоље атлетичаре света

Званично најбоља атлетичарка Европе у овој години Хрватица Бланка Влашић ушла је ужи избор и за најбољу атлетичарку света, саопштила је Међународна атлетска федерација (ИААФ).

Влашићева је ове године освојила титулу првакиње света у дворани, тријумфовала је на шампионату Европе и у Дијамантској лиги, а од 20 такмичења на којима је учествовала само два пута није победила.

Поред Влашићеве, за најбољу атлетичарку света конкуришу још светска првакиња на 60 метара Јамајчанка Вероника Кемпбел, победница Дијамантске лиге на 3.000 метара стипл Кенијка Милцах Чемос Чејва, првакиња света у петобоју и шампионка Европе у седмобоју Британка Џесика Енис и победница Дијаманске лиге на 200 и 400 метара Американка Алисон Феликс.

У ужи избор за најбољег атлетичара света ушли су светски рекордер на 800 метара Кенијац Давид Рудиша, амерички спринтер Тајсон Геј, његов колега из репрезентације на 110 метара препоне Дејвид Оливер, норвешки бацач копља Андреас Торкилдсен и светски рекордер у полумаратону Зерсенај Тадесе из Еритреје.

Најбољи атлетичар и атлетичарка у 2010. години биће проглашени на традиционалној гала свечаности у Монаку 21. новембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије