Њујоршки маратон

Победници Етиопљанин и Кенијка

Етиопљанин Гебре Гебремаријам победник је 41. њујоршког маратона, док је најбоља у женској конкуренцији била Кенијка Една Киплагат. Гебреселасије се повукао из спорта.

Гебремаријам, који је први пут учествовао на једном од најпознатијих светских маратона, истрчао је раздаљину од 42 километра и 195 метара за два сата, осам минута и 14 секунди. Он је први тркач који је од 1983. освојио њујоршки маратон у деби трци.

 

"Њујорк је Њујорк - за мене је од посебног значаја и сама чињеница да сам завршио (трку)", рекао је Гебремаријам после проласка кроз циљ. Друго и треће место освојила су два Кенијца, Емануел Мутаи и Мозес Киген Кипкосгеи.

Светски рекордер у маратону Етиопљанин Хајле Гебресаласије, који је важио за фаворита, одустао је на 25 километру, због повреде десног колена. Након тога, Гебреселасије је изненадио све објавивши да се повлачи из спорта.

"Никада до сада нисам размишљао о томе да се повучем. Али први пут, дошао је и тај дан. Дозволите ми да прекинем и радим нешто друго после овога", рекао је он.

Киплагат, најбоља у женској конкуренцији, истрчала је маратон за два сата, 28 минута и 20 секунди. Друга је била Шелејн Фленеган из САД, која је први пут трчала маратон. Освајачица бронзане медаље у трци на 10.000 метара на Олимпијским играма 2008. постала је тако прва Американка од 1990. која је окончала маратон тако високим пласманом.

Трећа је била Кенијка Мери Кеитани, којој је ово такође био први наступ у маратону.

Више од 45.000 тркача стартовало је на њујоршком маратону, на коме се трчи кроз пет градских четврти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара