Оливера победница "Женске трке"

Оливера Јефтић победила је у традиционалној међународној "Женској трци" која је одржана на Ади Циганлији. У трци је учествовало 2.000 такмичарки. Друго место припало је Кенијки Лисоренг, а трећа је била наша Адела Терзић.

Јевтићева је предвиђену стазу од 7.700 метара, по изузетном ветровитом и на моменте кишовитом времену, претрчала за 24 минута и 59 секунди, тријумфујући испред Кенијке Памеле Лисоренг и младе домаће такмичарке Аделе Терзић.

За 11. трку пријавило се нешто мање од 2.000 такмичарки, од којих 1.650 у појединачној и око 300 у групној конкуренцији, прецизирао је директор "Београдског маратона Дејан Николић.

Према његовим речима, најбитиније је да се традиција трке дуга више од 15 година - коју краси лепа атмосфера и добар повод - наставља, као и да повећава број учесница.

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић истакла је да је интерес државе Србије и града Београда да буде што више оваквих трка, јер, како је навела, "никада није довољно женског спорта".

"Захвална сам граду Београду што заједно са ресорним министарством подржава ову традиционалну манифестацију, која, поред тога што има такмичарски део, гаји и дивну атмосферу", оценила је министарка.

Заменик председника Скупштине Београда Зоран Алимпић рекао је да је трка најбоља позивница грађанима престонице да се окрену спорту, више шетају, мање користе градски превоз и, наравно, унапређују здравље.

"Град ће увек подржати ову и сличне манифестације где се пропагира здрав начин живота и, пре свега, родна равноправност, истакао је Алимпић.

Заменик градског секретара за спорт и омладину Немања Радовић додао је да је најбитиније да је трка одржана и поред лоших временских услова, уз потврду да ће град и наредних година свесрдно помагати "Женску трку".

На трци око Савског језера, поред домаћих и страних такмичарки свих годишта, учествовале су и жене-професионални официри, као и особе са хендикепом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво