Јелача: Oчекујем још боље резултате

Освајач златне медаље на јуниорском атлетском шампионату Европе у Новом Саду, репрезентативка Србије у бацању копља Татјана Јелача, изјавила је да у сениорској конкуренцији очекује још боље резултате.

"Мислим да ме очекују много већи напори у каријери, пошто планирам још дуго да се бавим атлетиком", рекла је такмичарка београдског Партизана на конференцији за новинаре у "Клубу спортиста".

Према њеним речима, финале у бацању копља на првенству у Новом Саду било је "изузетно занимљиво".

"Златне медаље домогла сам се у последњој серији. Пре тога, два пута ме је омело свирање химни током проглашења победника, па нисам успела да се концентришем пред избачај", подсетила је Јелача и додала да јој се често дешава да најбоље резултате постиже у последњем покушају.

Њен тренер Јован Јахић истакао је да Јелача има "фантастичне предиспозиције" и да је њихов заједнички циљ да у наредном периоду достигне резултат изнад 65 метара.

"Уколико не успе да обори јуниорски светски рекорд, обећавам да ћа за три-четири године јуришати на најбоље сениорско остварење свих времена", поручио је Јахић.

Он је захвалио Атлетском клубу Партизан на великој подршци коју се његова ученица и он имали током прирпема, али је истакао да у осталим структурама нису имали "адекватни третман".

"Само Европско првенство у Новом Саду спада међу најлошије организована такмичења. Бии смо одвојени од осталих представника нашег државног тима и, осим људи из Партизана, практично ни са ким нисмо били у контакту", навео је Јахић.

Директор АК Партизан Драган Животић напоменуо је да је Јелачина златна медаља прво најсјајније одличје које је неки такмичар тог клуба освојио на великим такмичењима у јуниорском узрасту.

"Партизан је помогао Јелачи након Олимпијских игара у Пекингу прошле године, када је остала без клуба. Сматрам да после Драгутина Топића наша атлетика није имала таквог спортисту као што је Јелача", закључио је Животић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара