Србија без медаље

Српски репрезентативци на првенству Европе за јуниоре у атлетици у суботу нису успели да освоје ни једну медаљу, а најбољи пласман остварило је Божидар Антуновић, који је у дисциплини кугла освојио пето место.

Антуновић је у другом покушају постигао најбољи резултат, 19,26 метара, а за бронзано одличје недостајало му је свега 37 центиметара. Антуновић је у квалификацијама такође био пети, са хицем од 19,22. Победник такмичења Немац Давид Шторл куглу је бацио 22,40 метара.

У финалу трке на 3.000 метара наша такмичарка Амела Терзић је на циљ стигла шеста, након што је стазу претрчала за девет минута, 22 секунде и 44 стотинке и оборила лични рекорд. Златну медаљу, са временом 9:13,35 освојила је Рускиња Јелена Коробкина.

Немања Церовац је у финалу трке на 1.500 метара био 11. са временом 3:57,58. Церовац је данас трчао знатно слабије него у квалифкацијама, када је постигао најбољи резултат у каријери и стазу претрчао за 3:46,43. Финална трка је била веома спора, па је победник Шпанац Давид Бустос постигао време 3:53,51.

У финалном надметању у бацању копља српски атлетичар Ведран Самац освојио је 12. место са хицем од 66,61 метара. Он је ту даљину постигао је у првом бацању, а следећа два била су му за скоро по четири метра слабија. Златну медлају освојио је Немац Андреас Хофман са резултатом 75,89.

Емир Беркић данас није успео да избори пласман у финале трке на 400 метара препоне, пошто је у полуфиналу освојио 10. место, са временом 53,45. Победник квалификација Рус Никита Андријанов стазу је претрчао за 51,61.

Успешан наступ у квалификацијама остварила је Мила Андрић у трци на 400 метара, препоне. У конкурнецији 18 алтетичарки она је заузела треће место, пошто је са временом 58,66 оборила лични рекорд. Најбржа у квалификацијама била је Немица Инге Милер са 57,81, а финално надметање заказано је за сутра у 16 часова.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара