На ЕП за младе учествује 949 такмичара

На 20. Европском јуниорском првенству у атлетици, које почиње сутра у Новом Саду, учествоваће 959 такмичара из 46 земаља, саопштили су организатори првенства.

Председник Европске атлетске федерације Хансјорг Вирц рекао је новинарима да је ово првенство од великог значаја за европску атлетику, посебно због тога што на њему учествује скоро 1.000 такмичара из 46, од укупно 50 чланица Федерације.

"Значај за младе такмичаре је неизмеран, јер ми не приказујемо врх светске атлетике, већ младим генерацијама спортиста кроз такмичење омогућујемо да током каријере дођу до врхунских резултата", рекао је Вирц.

Председник Извршног већа Војводине Бојан Пајтић рекао је да је веома важно што су овим такмичењем Нови Сад, Војводина и Србија стављени на мапу европске атлетике, али и зато што се доказало да у нашој земљи постоји потенцијал за организовање оваквих догађаја.

"Подигнут је спортски капацитет Новог Сада кроз реновирање градског стадиона и Ђачког игралишта на којем ће спортисти тренирати, а набављена је и нова атлетска опрема у коју је Покрајина уложила 30 милиона динара са циљем да остане на употреби младим људима", рекао је Пајтић.

Такмичења ће се одвијати у 44 атлетске дисциплине, а стручни штаб репрезентације Србије рекао је да највише шансе да освоје медаљу имају Ивана Шпановић у скоку у даљ и Татјана Јелача у бацању копља.

Такмичења ће бити одржавана од 9.30 до 13.00 сати, док ће финална такмичења бити одржавана у поподневном термину од 15 до 20 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво