Зорић: Првенство Европе може да почне

Све је спремно за почетак јубиларног 20. Европског јуниорског првенства у атлетици, које ће бити одржано од 23. до 26. јула у Новом Саду, изјавио је генерални директор шампионата Стеван Зорић.

"Два дана уочи једног од највећих спортских такмичења одржаног у нашој земљи последњих деценија, Нови Сад, Војводина и Србија су спремни да на најбољи начин одговоре на тај велики догађај, припреман пуне две године, истакао је Зорић на конференцији за новинаре.

"Објекти су припремљени по највишим стандардима, а реконструисани стадион Карађорђе, на којем ће се млади атлетичари такмичити у 44 дисциплине, у фази је дотеривања и пружиће најбоље услове, како спортистима, тако и публици, новинарима и свима који буду пратили то значајно надметање", рекао је он.

Према речима Зорића, пед организаторима су били високи захтеви, а велика су и очекивања од првенства. Генерални директор позвао је гледаоце да упркос најављеном топлом времену у што већем броју дођу на трибине и подрже све такмичаре, а посебно оне из Србије, јер је ово наша најталентованија атлетска генерација.

Фаворити за освајање медаља у нашој репрезентацији су Ивана Шпановић и Татјана Јелача, али ће оне, као и сви остали, имати много јачу конкуренцију него недавно на Универзијади у Београду, напоменуо је Зорић и показао медаље које су за овај шампионат израђене у Ковници новца.

Директор такмичења Ивица Матијевић је истакао да ће на шампионату бити 1.408 учесника, од чега су 959 такмичари (540 атлетичара и 419 атлетичарки) из 46 земаља, од укупно 50 чланица Европске атлетске федерације.

"Највише је Немаца, око 100, а затим Енглеза, Француза и Руса", рекао је Матијевић и додао да је такмичарска сатница за ово првенство врло згуснута, јер у четири дана треба сместити 44 дисциплине, од којих свака има квалификације. Исти програм на сениорском првенству траје шест дана.

"Такмичења ће на стадиону бити одржавана од од 9,30 до 13, односно од 15 до 20 сати, а атлетичари ће за тренинге имати на располагању реконструисано оближње Ђачко игралиште", рекао је Матијевић и нагласио да су стаза, сва борилишта на стадиону, као и електроника припремљени на највишем нивоу.

У организацији првенства Европе ангажовано је око 1.000 људи који ће се бринути да све протекне у најбољем реду, а велику подршку организаторима су дали Нови Сад, посебно Завод за изградњу града, Извршно веће Војводине и Министарство омладине и спорта Србије.

Свечано отварање шампионата биће одржано сутра у 20 сати на новосадском Тргу слободе, а после получасовног званичног програма биће приређен концерт Звонка Богдана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се