Оливера Јевтић шеста

Најбоља српска атлетичарка Оливера Јевтић заузела је 6. место у маратону на 20. Европском првенству које се одржава у Барселони, пошто је најтежу атлетску дисциплину истрчала за два сата 34 минута и 56 секунди. Златну медаљу освојила је Литванка Сивил Балсиунате у времену 2:31,14.

Иако је Оливера Јевтић бранила сребрну медаљу са прошлог Европског првенства, њено остварење од 2:34:56 на улицама Барселоне је веома добар резултат с обзиром да је први циљ искусне српске атлетичарке био да заврши трку.

Повреде су мучиле Јевтићеву у месецима припреме за Европски шампионат па је шесто место заиста резултат вредан сваке похвале. Наша такмичарка је по спарном времену трчала у јаком ритму. Од почетка је била у водећој групи, али јој је понестало снаге у финишу трке.

Златну медаљу освојила је Литванка Сивил Балсиунате у времену 2:31,14 . Наилија Јуламанова из Русије била је друга, заоставши за победницом један минут и један секунд (2:32,15), док је трећепласирана Италијанка Ана Инсерти прошла кроз циљ после два сата и 32,48 минута.

Најбоља српска атлетичарка Оливера Јевтић оценила је шесто место које је данас заузела у маратону на Европском првенству у Барселони као изванредан резултат који је чини пресрећном.

"Задовољна сам и резултатом и пласманом. Пресрећна сам што сам завршила трку. Успела сам да се ослободим оптерећења због резултата из Гетеборга 2006. и на неки начин сам разбила и малере који су ме пратили", поручила је Јевтић која је још једном доказала да припада маратонској елити.

Српска атлетичарка је успела да иза себе остави највее ривалке - олимпијску победницу Лидију Симон, као и Марису Барос која је дошла у Барселону са најбољим временом ове сезоне.

"Сада ће ми бити много лакше да правим планове и фокусирам се на наредна такмичења. Ова трка ми је вратила самопоуздање и наду да на Играма у Лондону могу да остварим одличан резултат", тврди Јевтић која је данас најтежу атлетску дисциплину истрчала за два сата, 34 минута и 56 секунди.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара