Дудаш повредио стопало

Трећег дана првенства Европе у атлетици репрезентативац Србије Михаил Дудаш био је приморан да због повреде прекине такмичење у десетобоју.

Дудаш је у дисциплини скок мотком озбиљно повредио стопало приликом доскока у кутију, па је заједно са физиотерапеутом Бранком Пенићем пребачен у болницу.

Млади десетобојац био је близу вредног резултата на шампионату и желео је да настави такмичење, након што је 110 метара препоне истрчао за 15,06 секунди, а у бацању диска освојио 703 бода хицем од 41,90 метара. На инсистирање лекарског тима ипак је био приморан да због повреде приликом пада у скоку мотком одустане и оде у болницу.

Други српски десетобојац Игор Шарчевић оборио је лични рекорд на 110 метара препоне резултатом 14,23, док је у бацању диска имао хитац од 39,69 метара.

Српски атлетичар Игор Шарчевић постигао је велики успех освојивши девето место у десетобоју на првенству Европе у Барселони.

Шарчевић је такмичење завршио са укупно 7.995 бодова. Последњег такмичарског дана претрчао је 110 метара препоне у времену личног рекорда - 14.32, у бацању диска је имао хитац од 39,69 метара, у скоку мотком висину од 5,05 метара, у бацању копља даљину од 55,23 метра и на 1.500 метара резултат од 4:42,41 минута.

"Испунио сам оно чему сам се надао, а то је пласман међу десет најбољих десетобојаца Европе. Била је одлична атмосфера на такмичењу и заиста могу да будем срећан. Верујем да ускоро могу да пређем и магичну границу од 8.000 бодова", изјавио је Шарчевић, додајући да му је изузетно жао што је наш други десетобојац Михаил Дудаш морао да прекине такмичење због повреде.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се