Злато за Руса Емелијанова

Руски атчлетичар Станислав Емелијанов освојио је у дисциплини 20 километара ходање прву златну медаљу на првенству Европе у Барселони, прешавши стазу за један сат, 20 минута и 10 секунди.

Сребро је припало олимпијском шампиону Италијану Алексу Швацеру у времену 1:20,38, а бронза Португалцу Жоау Вијеири који је у циљ ушао у времену 1:20,49.

Олимпијски шампион у ходању на 50 километара Швацер био је раме уз раме са Емелијаном до последњег километра, али је Рус тада искористио резерве снаге, нагло убрзао и у циљ ушао са 28 секунди предности.

Ово је први међународни успех 19. годишњег руског атлетичара у сениорској конкуренцији.

Резултати:
1. Станислав Емелијанов (Русија) - 1:20:10
2. Алекс Швацер (Италија) - 1:20:38
3. Жоао Вијера (Португалија) - 1:20:49
4. Роберт Хефернан (Ирска) - 1:21:00
5. Ђорђо Рубино (Италија) -1:22:12
6. Андреј Кривов (Русија) - 1:22:20
7. Матеј Тот (Словачка) - 1:22:20
8. Јакуб Јелонек (Пољска) - 1:22:24
9. Хуан Мануел Молина (Шпанија) - 1:22:32
10. Рафал Аугустин (Пољска) - 1:22:40

Мет Гарза одиграо утакмицу без погодака

Бацач Тампа Беј Рејса, Мет Гарза одиграо је данас утакмицу у којој није дозволио ниједан погодак, што је прва таква утакмица у историји овог бејзбол клуба са Флориде, пренели су амерички електронски медији.

Ово је, међутим, била пета "ноу-хитер" утакмица сезоне. Тампа је победила Детроит Тајгерс са 5:0 на свом терену, граду Сент Питерсбург на Флориди, а Гарза се суочио са минималним бројем од 27 ударача.

Гарза је, међутим, дозволио једно освајање базе, али уз "шетњу" у другој измени.

Рејси се обично налазе на другој страни утакмица без удараца, пошто су три пута поражени у таквим мечевима, од чега два пута у савршеним утакмицама.

Бацач Тајгерса, Макс Шерцер такође је био близу "но-но" ("без погодака, без хоумранова") утакмице до пред крај шесте измене. Рејси су напунили базе без иједног ударца, а онда је Мат Џојс јаким ударцем бацио лопту ван терена за "гренд слем" и вођство од 4:0.

Последња сезона са пет утакмица без погодака била је 1991. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво