Церовац у финалу на 1.500 метара

Млади српски атлетичар Немања Церовац постигао је велики успех изборивши пласман у финале трке на 1.500 метара на јуниорском првенству света у канадском граду Монктону.

Првог такмичарског дана Церовац је освојио треће место у квалификационој трци резултатом 3:47,85 минута.

"Пресрећан сам, можда сам у овој трци могао и боље, али најважније је да сам се пласирао у финале. У атлетици се зна, велика је борба доћи до финала, а када стигнете тамо, онда је све могуће", изјавио је Церовац, члан ужичке Младости.

Млади српски репрезентативац ће у финалу на 1.500 метара трчати у ноћи између четвртка и петка од 02:00 часа по нашем времену.

Од представника Србије у квалификацијама су наступиле још Марија Вученови у бацању копља и Марија Стамболић на 800 метара, али нису успеле да се пласирају у финале.

Вученовићева је хицем од 48,10 метара заузела девето место у својој квалификационој групи, док је Стамболић квалификације на 800 метара завршила на петом месту резултатом 2:08,82 минута.

Другог такмичарског дана Србија ће у квалификацијама поново имати троје представника на борилиштима - Божидара Антуновића у бацању кугле, Емира Бекрића на 400 метара препоне и Бојану Вуковић у троскоку.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се