Јуниори Србије спремни

Репрезентацију Србије ће на јуниорском атлетском првенству света, које се од 20. до 25. јула одржава у Монктону (Канада), представљати осморо такмичара, најавио је данас Атлетски савез Србије.

Према одлуци тренера јуниорског тима Мирјане Стојановић, Рифата Зилкића и Драгише Ђорђића на шампионату ће учествовати Амела Терзић (1.500 метара), Марија Вученовић (копље), Бојана Вуковић (троскок), Марија Стамболић (800 метара), Немања Церовац (1.500 метара), Емир Бекрић (400 препоне), Божидар Антунови (кугла) и Бранко Паукови (копље).  

Представници АСС су оценили да ће, за разлику од прошлог првенства када је у Бидгошћу Ивана Шпановић освојила златну, а Татјана Јелача и Михаил Дудаш бронзане медаље, у Канади велики успех за наше репрезентативце представљати улазак у финале.

На основу најбољих досадашњих резултата највише се очекује од куглаша Антуновића и Вученовић у бацању копља. Остали представници српског тима поручили су да су доброј форми и да ће потражити своју шансу за висок пласман и најбоља остварења у каријери.

Првог дана такмичења, 20. јула, на атлетску позорницу у Монктону прва ће изаћи Стамболић у квалификацијама трке на 800 метара, следи Вученовић (квалификације, копље), а потом на стазу од 1.500 метара излази Церовац који је одушевио храбрим наступом у Бидгошћу.

Дан касније пред Вуковић је највећи изазов у досадашњој каријери - борба за финале троскока, а пролаз у елитно друштво потражиће и препонаш Бекрић, куглаш Антуновић и Пауковић у бацању копља.

У квалификацијама ће последња (23. јула) наступити Терзић која је конкуренцију у трци на 1.500 метра оценила "јаком", али и најавила лични рекорд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара