Болт спреман за Париз

Најбољи атлетичар данашњице Јамајчанин Усаин Болт истако је да је повреда, због које је пропустио већи део сезоне, прошлост. Највећи конкурент Асафа Пауел најављује победу. Оно што је сигурно је да ће стадион Француска бити поприште највеће трке сезоне до сада.

Такмичење у Дијамантској лиги се захуктава. Следеће станица атлетског каравана је Париз који ће бити и поприште првог овосезонског дуела између Усаина Болта и човека чији је рекорд на 100 метара оборио, Асафе Пауела. Болт, као и остатак света, жељно ишчекује ову трку.

Од када је ступио на светску атлетску сцену, Усаин Болт је тренутно постао и њена највећа звезда. Ни овај митинг Дијамантске лиге, који ће бити одржан на стадиону Француска, неће бити изузетак.

Усаин Болт, који је и званични спонзор овог еминентног такмичења, стигао је у француску престоницу у понедељак како би се састао са новинарима и поделио своје амбиције пред своју трећу трку на 100 метара у сезони. Троструки Олимпијски и Светски шампион је пропустио неколико трка ове сезоне због повреде ахилове тетиве.

Међутим, Јамајчанин уверава да је повреда прошлост, а према проценама лекара, Болт ће бити потпуно здрав за пет недеља.

"У солидној сам форми. Нисам потпуно спреман, можда 80 одсто али и то је довољно. Докле год трчим без промене правца нема проблема", истиче Болт.

Болт се вратио такмичењу у Самсунг Дијамантској лиги, како се ово такмичење званично зове, у Лозани прошлог четвртка са најболљим овосезонским временом од 9.82 и тиме поново задивио свет.

У трци која је заказана за 21:46 по локалном времену трчаће чак осморица атлетичара који су у каријери трчали испод десет секунди.

"Очекујем да трчим испод 9.7 у Паризу. Конкуренција је боља него на мојој претходној трци и то је нешто што гарантује боље време", самоуверен је као и обично Усаин Болт.

Прошле године, Болт је поставио рекорд стадиона са временом 9.79 упркос неповољним временским условима.

Пред ову трку, главни конкурент Усаина Болта, многи сматрају и једини, Асафа Пауел у неколико наврата давао је самоуверене изјаве што само подгрева атмосферу пред ову трку.

Пауел је последњи победио Болта у најатрактивнијој атлетској дисциплини. То се десило у Стокхолму пре две године.

"Имао сам два циља пред ову сезону, да ме мимоиђу повреде и да будем непобеђен. Први нисам успео да испуним али зато јако радим како бих испунио други", рекао је Болт.

Болту је у Паризу приређено и мало изненађење. Отисак његовог стопала биће постављен на стадиону Француска, поред отиска једног од најбољих фудбалера света свих времена Зинедина Зидана.

Болт, познат као велики заљубљеник у фудбал, није пропустио да прокоментарише недељно финале.

"Била је засигурно занимљива утакмица. Шпанија је заслужено победила а резултат је могао да буде и убедљивији", изјавио је Болт.

Болт је рекао да себе не сматра спортским великаном и да је пред њим још велики пут како би достигао земљаке Дона Кверија и Мерлин Оти.

"Свестан сам да ме у сваком тренутку велики број људи посматра и жеља ми је да будем достојан узор свима. Мислим да живим исправно јер се увек трудим да урадим најбоље.

Стално прикупљам средства за своју фондацију која се бави образовањем младих. Желим да урадим све што је у мојој моћи како бих умањио насиље на улицама Јамајке".

Болт је изразио и своју љубав према француској престоници.

"Париз је најлепши град на свету. Уживам у свакој секунди проведеној у њему. Планирам да све слободно време проведем у куповини", закључио је Болт са карактеристичним осмехом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се