Ивана лети ка рекорду

Прва сениорска сезона Иване, а циљ велики. Репрезентативка Србије у атлетици Ивана Шпановић рекла је да се нада да ће на предстојећем Европском првенству у Барселони поставити нови државни рекорд у скоку удаљ.

"Ово је моја прва сениорска сезона и заиста нисам очекивала добре резултате. Скочила сам државни рекорд, надам се да ћу у Барселони бити на истом, односно још бољем нивоу и скочити нови државни рекорд", рекла је светска јуниорска шампионка у скоку у даљ Ивана Шпановић.

Први пут у историји АК Војводина три атлетичара новосадског клуба ће учествовати на Европском првенству. Поред Шпановићеве такмичиће се и десетобојци Михаил Дудаш и Игор Шарчевић. Троје атлетичара, предвођених тренером Гораном Обрадовићем сутра ујутро путује за Шпанију.

Норму за Европско првенство у Барселони до данас је испунило 16 српских атлетичара.

"Најбољи пласман на Европском првенству очекујем од Иване Шпановић. Она се тренутно налази на осмом месту на европским ранг листама, али резултат потребан за медаљу није тако далеко и постоји велика шанса за борбу за одличје", рекао је Обрадовић.

"Дудаш се тренутно налази на 13. позицији на европским ранг листама. Можемо очекивати пласман између петог и шестог места, али ако трка на 1.500 метара буде била одлучујућа, сигуран сам да ће пружити 300 одсто", додао је он.

Обрадовић је рекао да очекује да ће Шарчевић изборити пласман међу 10 најбољих десетобојаца.

"Шарчевић је испунио норму у последњем тренутку и налази се на 16. позициjи на ранг листама. Надам се да ће у Барселони скупити довољно бодова за пласман међу 10 најбољих десетобојаца Европе", додао је Обрадовић.

Европско првенство у Барселони одржаће се од 26. јула до 1. августа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара