Без Семеније у Африци

Јужноафричка атлетичарка Кастер Семенија, којој је Међународна атлетска федерација после вишемесечне паузе због провере пола недавно одобрила да се такмичи, услед лоше форме неће учествовати на шампионату Африке.

Представници Јужноафричке атлетске федерације консултовали су се са тренером 19. годишње спотристкиње и одлучили да је не уврсте у тим за шампионат Африке који почиње 28. јула у Најробију.

Како је у саопштењу АСА наведено, Семенија ће, можда, учествовати на Играма Комонвелта које се одржавају у октобру ове године.

Јужноафриканка се не такмичи од августа прошле године, када је освојила титулу у трци на 800 метара на сампионату света у Берлину.

Семенија је одмах по завршетку првенства света подвргнута тестовима провере пола, због сумњи које је изазвао нагли напредак њених резултата у последњих годину дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво