Без Исинбајеве до краја године

Олимпијска шампионка и светска рекордерка у скоку с мотком Рускиња Јелена Исинбајева неће се такмичити до краја године, саопштио је њен тренер Виталиј Петров.

"Јелена је крајем јуна пoчела лагано да тренира, али се не ради о припремама за такмичење, већ само о усавршавању технике", рекао је Петров.

Према његовим речима, после троипомесечне паузе, био би исувише велики ризик да Исинбајева форсира и учествује на јаким такмичењима.

Исинбајева, 27, одлучила je да се привремено повуче после неуспеха на дворанском првенству света у Дохи у марту, када није успела да освоји медаљу. Био је то њен други узастопни неуспех на великим такмичењима, јер на шампионату света у Берлину у августу прошле године није прескочила ни почетну висину.

"Како сада ствари стоје, најреалније је да се Исинбајева неће такмичити до митинга у Москви, који је на програму у фебруару наредне године", рекао је Петров.

Познати стручњак, који је тренирао и легендарног Украјинца Сергеја Бубку, каже да се нада да ће Исинбајева пронаћи мотива да се врати и поново бележи врхунске резултате.

"Мислим да су наредне три године за њу веома важне. Првенства света 2011. и 2013. и Олимпијске игре 2012. године свакако су такмичења на којима ће имати прилику да поново оствари велике резултате", рекао је Петров.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво