Кажњена због зубобобоље

Светска и олимпијска шампионка на 100 метара Шели-Ен Фрејзер привремено је суспендована због коришићења средстава за ублажавање бола.

Међународна атлетска федерација није прихватила одбрану јамајчанске атлетичарке да је инјекцију против болова примила због зубобоље.

Фрејзерова је била позитивина на оксикодон на митингу Дијамантске лиге у Шангају 23. маја.

Одлуку да је суспендована 23-годишња атлетичарка сазнала је само неколико сати пре него што је требало да трчи на митингу у Лозани у Швајцарској. Њен менаџер је рекао да је бризнула у плач.

"Много је разочарана. Забринута је. Некада људи постану жртве правила. Надам се само да ће здрав разум превладати", казао је менаџер Едријан Лејдло агенцији Асошиејтед Прес.

Председник клуба за који Фрејзерова трчи Брус Џејмс појаснио је да је јамајчанска атлетичарка у мају била подвргнута операцији зуба и да је тек потом кренула на митинг у Шангају.

"Промена притиска током лета је бол учинила неподношљивим", рекао је Џејмс, док је Лејдло додао да се Фрејзерова и инфицирала.

Лекови нису помогли, па јој је тренер убризгао ињекцију, што она касније није пријавила ИААФ-у. Да јесте, према Лејдлоаовим речима, проблема не би било. Фрејзерова је трку завршила на другом месту, иза Кармелите Џетер из САД.

"Инјекције против болова вас, уствари успоре, мука вам је, уморни сте", истакао је Џејмс.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво