Поповићу државни рекорд

На Европском купу у италијанском граду Ређо Калабрија стреличар београдског клуба Елит арчери Лука Поповић оборио је, са 603 круга, сопствени омладински државни рекорд у дисциплини ФИТА 2 пута 70, постигнут 2009. у Београду са 598 кругова.

Учествовала су 62 такмичара из целог света.

У првом колу елиминација двојица најбољих после квалификација, Мексиканац Амин Фарјат (652) и Шпанац Антонио Фернандез (649) били су слободни, а преосталих 60 такмичара распуцавало је са два пута по шест стрела за пласман међу 32.

Гађало се по новом систему, не на укупан збир, већ на погодак - промашај.

Жути круг на мети био је погодак и бодовао се са два поена, нерешено (обојица у жутом) доносило је бод, а црвени круг је био промашај.

Поповић је елиминисан од Немца Клеменса Бросија, који је био 22. у квалифкацијама са 519 кругова.

Млади стреличар Лука Поповић наставља такмичења у Ређо Калабрији 20. маја у елиминацијама за пласман на прве Летње олимпијске игре младих у Сингапуру од 16. до 24. августа.

Из Европе су остала непопуњена само два места и конкурисаће стреличари из Хрватске, Данске, Естоније, Грузије, Ирске, Србије, Румуније, Шведске, Белгије, Немачке, Финске и Турске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара