Ивана трећа у Даегуу

Српска атлетичарка Ивана Шпановић заузела је данас на митингу у јужнокорејском граду Даегуу треће место у скоку у даљ, резултатом 6,37 метара. Митинг у Даегуу једна од провера за Првенство Европе у Барселони крајем јула.

Деветанестогодишња атлетичарка је до треће позиције на првом великом такмичењу у сениорској конкуренцији дошла у четвртој серији, а у првој је забележила скок од 6,33 метара.

"Задовољна сам, јер сам осетила праву атмосферу врхунског светског митинга, на којем имате утисак да сте у гротлу. Импонује ми што сам била боља од атлетичарки као што су Кубанка Јаргерис Савиње и Швеђанка Каролина Клуфт, које су такмичење завршиле на четвртом и петом месту", рекла је Шпановић агенцији Танјуг.

Слабији пласман од наше атлетичарке остварила је некадашња светска и европска шампинка у вишебоју Швеђанка Каролина Клуфт, заузевши пето место скоком од 6,29 метара.

Победила је Американка Фунми Џимо скоком од 6,68 метара, испред Јужнокорејке Сун Ок Јунг, која је забележила за 21 центиметар слабији резултат.

"Уочи митинга имала сам слабији резултат од шест атлетичарки, тако да сам задовољна оствареним", рекла је Шпановић и додала да јој је ово такмичење послужило за увежбавање нове технике трчања и скакања.

Шпановић ће у наставку сезоне учествовати на трећем митингу Дијамантске лиге у Ослу 4. јуна, а главни циљ сезоне јој је учешће на првенству Европе у Барселони крајем јула.

Олимпијски и светски шампион и светски рекордер у спринту Јамајчанин Усеин Болт победио је у својој првој трци сезоне на 100 метара резултатом 9,86 секунди.

Друго место заузео је његов земљак Мајкл Фрејтер у времену 10,15 секунди, а трећи је био Американац Мајк Роџерс са 10,18 секунди.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара