Шпановићева жели преко 6,71

Српска атлетичарка Ивана Шпановић изјавила је за Танјуг да на сутрашњем митингу у јужнокорејском граду Даегуу жели да обори лични и државни рекорд у скоку у даљ који износи 6,71 метар.

"Циљ ми је да скочим преко 6,71, а да ли ће ми тај резултат донети победу, видећемо", рекла је Шпановићева, којој ће митинг у Даегуу бити једна од провера за Првенство Европе у Барселони крајем јула.

Деветнаестогодишња атлетичарка, која ове године први пут наступа у сениорској конкуренцији, има иза себе богату јуниорску каријеру.

Шпановићева у колекцији има златну медаљу са Првенста света за јуниоре у Финској 2008. године, као и два сребрна одличја - на Шампионату света за младе 2007. у Острави и на јуниорском првенству Европе у Новом Саду прошле године, када је и оборила државни рекорд.

Шпановић је још једно злато освојила на Универзијади у Београду прошле године.

Највећа звезда митинга у Даегуу биће олимпијски и светски шампион и актуелни светски рекордер у спринту Јамајчанин Јусеин Болт, који ће ове сезоне први пут трчати на 100 метара.

"Могу да обећам да ћу трчати веома брзо", поручио је Болт који ће следеће седмице учествовати на митингу у Шангају, другом у серији "Дијамантске лиге".

Болт је власник три светска рекорда - на 100 метара резултатом 9,58, на 200 метара временом 19,19 и на 4x100 метара - 37,10.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара